Bademli Kurabiye
Kaynak: Simply Recipes
250 gr. tereyagi (oda sicakliginda)
2/3 bardak seker
1 cay kasigi vanilya ozutu
1 cay kasigi badem ozutu
2,5 su bardagi (250 ml'lik bardak) un
1 su bardagi badem unu (ya da ogutulmus badem)
1/4 bardak pudra sekeri, uzerine serpmek icin
(ben serpmedim)
1- Tereaygi ve sekeri iyice cirpin, ozutleri ekleyin ve karistirin.
2- Un ve badem ununu ekleyip karistirin.
3- Tarifin orjinalinde dolu yem,ek kasigi hamurdan alip ay sekli verin, diyor, ben yuvarlaklar yaptim, tembelligimden. 15-20 dakika altin rengini alana kadar 175 derecede pisirin.
4-Pudra sekeri serpin.
not: Tarifte diyor ki, kurabiyeler soguduktan sonra erimis cikolataya batirabilirsiniz.Bu tarifle 2,5 duzine kurabiye elde edebilirmissiniz.
1 yorum:
tarifi bekliyoruz :))
Yorum Gönder